Rabu, 2 September 2015 | 8:41am
DUTA Agetech, Ziana Zain membuat persembahan di majlis pelancaran produk kecantikan Agetech. - Foto Halimaton Saadiah Sulaiman

Jarang kongsi gambar, hormati privasi keluarga - Ziana Zain


ZIANA Zain bersama dua pemilik The Cosry. - Foto Ihsan Shafiq Shahar dari Syncimages, Instagram: @shafiqshahar

KUALA LUMPUR : Penyanyi bersuara lantang Ziana Zain, jarang berkongsi gambar keluarga bagi menghormati privasi mereka.

Ziana atau nama sebenarnya Siti Roziana Zain, 47, berpendapat media sosial penting untuk mendekati peminatnya namun perlu ada batasan antara kerjaya dan hal peribadi.

Ibu kepada empat cahaya mata itu berkata, selain ingin menjaga privasi keluarganya, faktor keselamatan juga menjadi antara aspek yang perlu dititik beratkan.

"Anak-anak saya, terutamanya anak lelaki enggan wajah mereka dikongsikan di akaun Instagram saya. Namun, ada pengecualian dan saya minta izin untuk memuat naik foto keluarga ketika sambutan Syawal.

"Berbeza pula dengan anak perempuan yang sering minta saya memuat naik gambarnya. Lain anak lain perangainya.

"Tidak dinafikan media sosial adalah penting tetapi tidak semua perlu dikongsikan di laman sosial. Terlalu banyak perkongsian juga boleh memudaratkan," katanya kepada BH Online.


ZIANA (dua dari kanan) bersama-sama pengasas Agetech, Datuk Ameer Noraizeedin (dua dari kiri), Datuk Syahrulnizad Subuh (kanan ) serta Ketua Pegawai Eksekutif Agetech, Dr. Ridzal Ridzuan di majlis pelancaran produk kecantikan Agetech bersama Ziana Zain di Hotel Istana. - Foto Halimaton Saadiah Sulaiman

Mengulas mengenai imej bertudung selebriti wanita yang sering dikritik peminat, Ziana menyifatkan kritikan itu adalah lumrah yang perlu diterima bagi seseorang selebriti sepertinya dan menerima komen-komen yang diberikan dengan hati terbuka.

"Saya sebenarnya tidak ambil pusing mengenai perkara itu kerana dalam dunia artis ini orang akan mengata dan memuji.

"Setiap manusia mempunyai pandangan sendiri untuk memberi pendapat tetapi kadang-kadang orang yang memberi pandangan itu melihat seolah-olah diri mereka sempurna. Kadang kala kata-kata yang dilemparkan itu begitu kasar," kata Ziana.

Ziana ketika ditemui pada majlis perlantikannya sebagai duta produk kesihatan Agetech menzahirkan rasa terujanya dengan keberkesanan produk itu.

"Seperti semua sedia maklum, saya adalah seorang yang cerewet dan begitu mengutamakan kesihatan. Saya menjadi tikus makmal dan mencuba sendiri produk Agetech bagi memastikan ia benar-benar berkesan.

"Setelah dua bulan, saya dapat lihat kesannya seperti ingatan saya lebih baik berbanding sebelum ini memandangkan saya seorang pelupa," katanya.

1158 dibaca
Berita Harian X