Sabtu, 28 November 2015 | 4:18pm

10 lagi plaza tol laksana kutipan elektronik - LLM

PUTRAJAYA: Kutipan tol secara elektronik akan dilaksanakan sepenuhnya di 10 plaza tol berkuat kuasa 13 Januari tahun depan, kata Ketua Pengarah Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM), Datuk Ir Ismail Md Salleh.

Beliau berkata, tiga plaza tol terbabit terletak di sepanjang Lebuhraya Kuala Lumpur-Putrajaya (MEX) iaitu Plaza Tol Salak Selatan; Plaza Tol Putrajaya dan Plaza Tol Seri Kembangan.

Turut terbabit ialah Plaza Tol PJS2; Plaza Tol PJS5 dan Plaza Tol Pantai Dalam yang masing-masing terletak di Lebuhraya Baru Pantai (NPE) selain Plaza Tol Batu 9 serta Plaza Tol Batu 11 di Lebuhraya Cheras-Kajang (Grandsaga).

"Dua lagi plaza tol adalah Plaza Tol Seri Muda dan Plaza Tol Alam Impian yang terletak di Lebuhraya Kemuning-Shah Alam (LKSA)," katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Sehubungan itu, katanya pengguna perlu menggunakan sama ada kad PLUSMILES, Touch 'n Go atau SmartTAG untuk melakukan transaksi bayaran tol di plaza tol terlibat.

Katanya untuk memastikan operasi berjalan lancar pihak konsesi lebuh raya menyediakan lorong tambah nilai dan penjualan kad Touch 'n Go yang beroperasi 24 jam selain turut menempatkan kakitangan untuk membantu jika berlaku masalah.

Orang ramai yang mempunyai sebarang pertanyaan boleh menghubungi hotline Pusat Trafik LLM di talian 1-800-88-7752 atau mana-mana pusat khidmat pelanggan lebuh raya yang terlibat. - BERNAMA

175 dibaca
Berita Harian X