Isnin, 29 Mei 2017 - 7:30PM
Waktu Solat Kuala Lumpur:

Terkini

Isnin, 29 Mei 2017 - 6:58PM

RAMADAN Kareem. Ramadan al-Mubarak. Ramadan yang penuh barakah. Ramadan bulan yang mulia dan bulan pengampunan.

Ahad, 28 Mei 2017 - 6:38AM

Ramadan memberi peluang perubahan ke arah yang lebih baik. Islam mengatur kehidupan manusia bersesuaian dengan syariat. Muslim beriman membangun potensi diri mencontohi Rasulullah SAW. Baginda memberi perhatian kepada keberkatan waktu pagi. Baginda SAW ada berdoa maksudnya: "Ya Allah, berkatilah umatku di pagi hari.. (Riwayat Abu Daud).

Sabtu, 27 Mei 2017 - 6:31AM

TETAMU mulia umat Islam akan berkunjung lagi membawa seribu keberkatan dan kerahmatan kepada mereka yang menyambut dan memuliakannya. Tetamu mulia yang dimaksudkan itu ialah Ramadan, bulan disyariatkan umat Islam berpuasa. Ia adalah bulan mulia yang membawa segala rahmat, kebaikan, keberkatan dan maghfirah.

Jumaat, 26 Mei 2017 - 6:11AM

LAPORAN tahunan program Transformasi Negara (NTP) yang dibentangkan Perdana Menteri kelmarin menggariskan pencapaian menyeluruh dicapai sejak enam tahun lalu. NTP dilancarkan pada 2010 itu adalah satu inisiatif dilihat sebagai pendekatan drastik dan berani untuk mengubah pendekatan negara dalam merealisasikan inspirasi menjadi negara berpendapatan tinggi menjelang 2020.

Khamis, 25 Mei 2017 - 7:00AM

SELURUH umat Islam di dunia bakal menyambut Ramadan yang penuh barakah namun, tiada siapa yang boleh memberi jaminan apakah kita semua sempat untuk menjalani ibadah puasa pada bulan yang dijanjikan ganjaran pahala berlipat ganda.

Rabu, 24 Mei 2017 - 6:05AM

DUNIA mengikuti dengan rapat lawatan Presiden Amerika Syarikat (AS), Donald Trump, ke Arab Saudi yang menjadi destinasi pertama ke luar negara sejak beliau menghuni Rumah Putih Januari lalu.

Selasa, 23 Mei 2017 - 9:55AM

BETA bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izin-Nya juga, beta dan Raja Permaisuri berpeluang meraikan warga guru di Istana Iskandariah, sempena sambutan Hari Guru 2017. Sambutan Hari Guru tahun ini, bertemakan 'Guru Pembina Negara Bangsa'.

Isnin, 22 Mei 2017 - 6:05AM

MINGGU lalu saya berpeluang melawat Beijing membuat liputan Belt and Road Forum for International Cooperation (BRF), satu inisiatif cetusan idea Presiden China, Xi Jinping.

Ahad, 21 Mei 2017 - 12:54PM

MENJADIKAN tempat kerja selamat, sihat dan bebas kemalangan dan penyakit adalah penting. Ia akan menyumbang kepada peningkatan tahap persekitaran kerja yang menjadi satu daripada komponen penting kepada kualiti hidup pekerjaan dan produktiviti organisasi.

Sabtu, 20 Mei 2017 - 4:02AM

Fiqh adalah salah satu bidang ilmu dalam syariat Islam yang membahas persoalan hukum kehidupan manusia sama ada individu mahupun bermasyarakat. Fiqh berasal daripada perkataan Arab 'al-fiqh' iaitu faham (al-fahmu) dan ilmu (al-ilmu). Ia digunakan untuk kefahaman mendalam atau ilmu yang luas dalam sesuatu jurusan seperti matematik, aqidah dan sebagainya.

  •  
  • 1 of 120
  • >
BH Mobile